SERVEIS

TRAMITACIÓ DE LES LLICÈNCIES ESPORTIVES I ASSEGURANÇES DE MUNTANYA

TRAMITACIÓ DE LES LLICÈNCIES ESPORTIVES I ASSEGURANÇES DE MUNTANYA

Que és la llicència federativa?

La llicència federativa és un document personal i intranferible, en forma de tarjeta. La seva possesió representa l’obtenció d’una serie d’avantatges i una assegurança personal, i és obligatòria per a la participació en les competicions i altres activitats esportivas de la FEEC.

AVANTATGES DE LA LLICÈNCIA ESPORTIVA FEEC:

-Preus especials als refugis de la FEEC
-Recepció a domicili de la Revista Vertex
-Rescat i salvament a muntanya
-Accés a subvencions i premis
-Possibilitat d’incorporació als Centres de tecnificació
-Tracte especial per als més joves
-Una formació de qualitat
-Descomptes en una llarga llista de serveis: campings, albergs, transports, estacions d’esquí, instal.lacions esportives, rocòdroms, botigues d’esports, llibreries especialitzades, fotogràfia, serveis mèdics i de salud, etc.
-Participació en activitats de la Feec i de les entitats
-Una llicència amb projecció estatal i internacional.
-Possibilitat d’habilitació de la llicència FEDME.

¿Qué és la llicència habilitada FEDME?

L’habilitació de la llicència és la seva validació per part de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME). Abonant la quota corresponent, el posseïdor de la llicència podrà gaudir a més de tots els avantatges de la FEEC, d’aqueLls que ofereix la FEDME.

-Descomptes als refugis estatals i europeus
-Accés a subvencions i premis de la FEDME
-Participació en activitats de la FEDME
-Descomptes en altres serveis d’àmbit estatal

ROCÒDROM

ROCÒDROM

Entrenament durant tot l'any ! ! !

ROCÒDROMS i BOULDERS

Què són?
Els Rocòdroms i Boulders són instal.lacions, normalment artificials, concebudes per l’entrenament de l’escalada.
Estan construïts sobre una paret d’obra (formigó o maons), fibra de vidre, fusta, etc., que són recobertes de presses artificials.
Se’ls hi pot donar diferents formes, construïts només amb parets rectes o fent parets amb diferents angles de inclinació, fins i tot sostres, això conjuntament amb la grandària i distribució de las presses determinarà el grau de dificultat.
ROCÒDROM
El rocòdrom es pot definir com una via d’escalada construïda, com s’ha esmentat anteriorment, amb mitjans artificials.
El traçat d’aquestes vies és majoritàriament vertical encara que hi podem trobar “passos” de sostres i de flanqueig.
Com las vies d’escalada “esportiva” que podem trobar a la muntanya, tenim a diferents distàncies “xapes” per poder assegurar la progressió de l’escalador.
Al Rocòdrom es fa necessari utilitzar l’arnés, peus de gat, cintes “exprés”2 i una corda, lògicament l’escalador necessita un company que li asseguri mentre progressa per la via.
Aquest és un sistema d’entrenament concebut principalment per augmentar la tècnica d’escalada fent els mateixos moviments que es farien a la muntanya.
Existeixen Rocòdroms preparats per a la pràctica de l’escalada en gel utilitzant grampons i piolets, fins i tot hi han instal.lacions amb gel real.
BOULDER
El “Boulder” es diferencia del Rocòdrom en que té una alçada limitada a 3,2m del terra, no en té sistemes per l’autoassegurament i es pot realitzar l’entrenament en solitari.
La pràctica al Boulder es fa només amb els peus de gat ja que l’únic mitjà de seguretat necessari és un terra tou, compost moltes vegades per matalassos específics per amortir les habituals caigudes dels escaladors.
El “Boulder” està concebut per a practicar passos d’escalada difícil, com poden ser els llançaments i també per augmentar la força física i la resistència “pila” de l’escalador.
Les vies al “Boulder” són majoritàriament de flanqueig, però també hi han verticals curtes (normalment bastant dures) i sostres de tota mena.

BIBLIOTECA ESPECIALITZADA EN TEMES DE MUNTANYA

BIBLIOTECA ESPECIALITZADA EN TEMES DE MUNTANYA

La biblioteca de la nostre entitat està instal.lada a la sala gran del club, a l’abast de tots els socis que la vulguin consultar, i amb la possibilitat de poder endur-se llibres, guies, mapes i/o revistes, amb el permís previ dels seu responsable. Compta amb:

– Una bona col.lecció de mapes, ressenyes i guies per a les diferents activitats que es poden realitzar al llarg de l’any.

– Diversos volums sobre el tema de la medicina i el socors a muntanya.

– Els números corresponents de la revista Vèrtex de la FEEC.

– Butlletins i revistes de les altres entitats de la FEEC.

– Tots els números de la Revista Desnivel.

– Un bon recull de novel?les sobre diversos temes.

8 Elements trobats