10 juliol 2019

Montserrat s’omplirà de llum i llibertat “

El pròxim capvespre del 10 de setembre 131 agulles de Montserrat s’il·luminaran en record dels 131 presidents de la Generalitat de Catalunya.

«Llum i Llibertat» és un projecte impulsat per Artistes de la República, Assemblea Nacional Catalana, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i el suport d’Òmnium Cultural, que consisteix a il·luminar cent trenta-una agulles del massís de Montserrat, que recordaran els cent trenta-un presidents de la Generalitat de Catalunya, per reclamar la llibertat del nostre país.

L’acte es durà a terme la nit del 10 a l’11 de setembre i consistirà en l’ascens d’una cordada d’un mínim de tres escaladors o excursionistes –depenent de les característiques de cada ascensió– a cada una de les agulles amb un farell. A l’hora acordada s’encendran els cent trenta-un farells i a partir d’aquell moment el massís de Montserrat quedarà il·luminat de cap a cap. Les cordades faran bivac a l’agulla assignada, ja que l’acte començarà dimarts, dia 10, al migdia i no es tancarà fins l’endemà a primera hora del matí.

L’assignació de les agulles a les diferents cordades es farà exclusivament a través de les entitats de la FEEC i seguint un protocol concret. Així, cada entitat inicialment només es podrà assignar una agulla, assignació que es farà efectiva en el moment del pagament. Un cop obtinguda, rebrà la informació tècnica de l’agulla en qüestió i un codi d’accés per als escaladors o excursionistes que hi pujaran, des del qual s’hauran d’inscriure.

Des de l’organització s’ha posat a disposició de tots els que vulguin participar d’aquesta iniciativa el web www.llumillibertat.cat