Actes

24 març 2024

Caminada a Sant Andreu de Palomar (Versió presencial) (24 de març del 2024)

Fitxa Tècnica
Lloc de sortida i d’arribada: Plaça Can Fabra (Metro Sant Andreu – L 1).
Hora de sortida) de les 9.00 a les 9.30h.
Hora límit d’arribada: 13:00 hores
Distància: 10,000 km aprox.
Durada aproximada: 3.30 h
Control de pas: Rambla Guipúscoa de les 10.00 a les 11.00h
Desnivells: Molt poc significatius.

Itinerari: Pl. Can Fabra (#), c. Sant Adrià, c. Ruben Dario, c. Vintró, mercat de Sant Andreu/pl. Mercadal (1), c. Vintró, c. Pons i Gallarza, c. Fraga, c. Matagalls, c. Servet, av. Meridiana, c. Concepción Arenal, c. Ignasi Iglesias, c. Pare Secchi, pl. Palmeres, c. Pare Secchi, c. Sòcrates, ptg. Sòcrates, ptg. Irlanda, c. Irlanda, pg. Fabra i Puig, c. Camil Fabra, c. Dublín, parc de la Pegaso (2), c. Portugal, c. Antonio Ricardos, pl. Assemblea de Catalunya, c. Coll, pl. Maçades, c. Monlau, c. Garcilaso, c. Sense Nom, Pont del Treball Digne (3), església Sant Martí de Provençals (4), pl. Ignasi Juliol, Ca l’Arno, p de Sant Martí, c. Treballs, rambla Guipúscoa, Control de pas i avituallament (metro La Pau), rambla Guipúscoa, c. Sant Adrià, c. Tibidabo, pont dels Passadors (Sant Adrià), riu Besòs, ptg. Pollancreda, ptg. Riu Besós, pont del Molinet (5), c. Arbeca, c. Mollerussa, c. Sas, c. Lima, c. Sao Paulo, c. Ferran Junoy, passarel·la la Maquinista, pg. Estació, estació Sant Andreu (6), pl. Estació, c. Cinca, pl. Ramon Riera i pl. Can Fabra (#).

Nota: L’Equip Escombra procedirà a retirar la senyalització a partir del moment que es tanqui el punt de sortida. El punt de control i el d’arribada es tancaran a l’hora que hi arribi l’Equip Escombra, encara que sigui abans de l’hora límit establerta.

Mapa de la caminada (cliqueu sobre la imatge per ampliar-la)

Track de l’itinerari de la Caminada a Sant Andreu de Palomar
Si CLIQUEU AQUÍ,
en els dies que estigui accesible aquesta activitat, us podreu baixar a “descargas” del vostre ordinador un document en versió .rar (winRAR) que quan s’obre us prosa comprar el programa però no cal fer-ho.
Quan l’obriu trobadeu dues versions del track, la de la versió KML que per obrir-lo cal disposar del Google Earth i la versiò GPX, que no necessita cap programa específic per obrir-lo.

CARNET BARNATRESC
– Les persones que no tinguin carnet o que l’hagin perdut, robat, etc. prèviament a la inscripció l’han de demanar per internet.
– Per tenir accés al formulari per sol·licitar el carnet CLICANT AQUÍ
– Per correu electrònic es rebrà un arxiu .pdf en el qual hi ha una representació del carnet Barnatresc, cal imprimir (tantes vegades com es vulgui) aquesta representació.
– Cal tenir en compte que ara ja podem llegir el carnet en la pantalla del mòbil, es recomana usar alguna de les aplicacions que hi ha a internet per introduir el carnet al mòbil i així es podrà llegir millor.
– També es recomana que fins que no es tingui la certesa de que el vostre carnet el podem llegir al mòbil porteu el carnet físic, ja sigui de plàstic o de paper.
– Per a més informació consultar l’apartat “carnet Barnatresc” del web: www.eurosen-ders.com/barnatresc
– Al punt de sortida no es faran ni es lliuraran carnets del Barnatresc.

GUIA
Podreu obtenir el fulletó de l’itinerari CLICANT AQUÍ.

DESCRIPCIÓ
Podreu obtenir la descripció detallada de l’itinerari CLICANT AQUÍ.

BARNATRESC CURIÓS

Aquesta activitat, dins el context de la caminada del dia, pretén ampliar el contingut cultural i cívic de les caminades.
Per participar en aquesta activitat cal fer una inscripció prèvia. L’activitat s’iniciarà a les 9,00 h. Per a més informació CLICAR AQUÍ.

AVITUALLAMENT
Com que no hi ha inscripció prèvia l’organització no pot saber amb anticipació el nombre de participants que hi haurà, per tant, la distribució de líquids i/o sòlids s’efectuarà mentre hi hagi disponibilitat de les previsions efectuades. Els participants hauran de proveir-se, segons les seves necessitats, de l’aigua i el menjar necessari per realitzar l’activitat, ja que el que es pugui donar al llarg de l’itinerari són solament ingestes de manteniment.

En el punt de sortida hi haurà WC, serveis mèdics i megafonia
En el punt de pas hi haurà avituallament, aigua i WC.
En el punt d’arribada hi haurà serveis mèdics, WC, avituallament, aigua i megafonia.

RESIDUS=ZERO
Tot seguint en aquest objectiu, a partir de la caminada del mes de gener sols se subministrarà l’aigua a les persones que portin un envàs propi (got, cantimplora, etc.)

Participació.-
Per validar la caminada caldrà:

Fer tres lectures del codi de barres del carnet Barnatresc (sortida, control i arribada).

Documentació
No es facilitarà documentació escrita als participants en el punt de sortida, els participants es poden baixar d’aquest web tota la informació que necessitin.

Informació
L’Ajuntament de Barcelona, l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès i la Unió Excursionistas de Catalunya d’Horta no es fan responsables en cap aspecte dels danys i/o perjudicis que els caminadors es puguin causar a si mateixos i/o a terceres persones.
La direcció de la caminada podrà no autoritzar la participació a aquelles persones que el seu equipament i/o que les seves condicions físiques no responguin, segons el seu criteri, als mínims que la caminada requereix.

Equip Escombra
L’equip escombra procedirà a retirar la senyalització a partir del moment que es tanqui el punt de sortida.
En el control i al punt d’arribada es tancarà a l’hora establerta o en el moment que hi arribi l’equip escombra, encara que sigui abans de l’hora límit establerta.

Senyalització del Barnatresc
Per tractar-se d’una caminada del calendari Barnatresc, la senyalització serà la habitual d’aquesta activitat, és a dir, serà a base de fletxes de plàstic.

MARXA NÒRDICA

VOLEU PRACTICAR LA MARXA NÒRDICA?
Si voleu conèixer aquesta nova modalitat de caminar veniu a aquesta caminada del Barnatresc i us proporcionarem gratuïtament uns bastons i un monitor que us donarà les indicacions de com es practica i us acompanyarà al llarg de la caminada.
– Per rebre les indicacions de l’instructor titulat i per recollir els bastons de la organització heu de venir a les 8 del matí i haureu de deixar una fotocòpia del vostre DNI o carnet de conduir de dipòsit.
– El nombre de bastons està limitat a 100 i s’adjudicaran per rigorós ordre d’arribada.
– Tindrà el mateix recorregut que l’itinerari normal de la caminada.

Què és la marxa nòrdica?
En la societat actual el sedentarisme i l’estrès tenen una gran incidència en les nostres vides i això ens perjudica la salut. Per trencar aquest cercle viciós, el millor que es pot fer és incorporar l’exercici físic a la rutina setmanal.
La marxa nòrdica és segurament l’activitat física més completa. Afavoreix el bon funcionament de la majoria de sistemes i funcions corporals, tant locomotrius, metabòliques, com de circulació, etc…
És una activitat física saludable, apta per a tothom, que consisteix en incorporar uns bastons específics a la manera natural de caminar.
Per ser una activitat física poc agressiva i amb un nivell d’esforç que determina el propi practicant, ha esdevingut en els últims anys una modalitat esportiva que cada dia guanya nous adeptes, ja que la poden practicar des d’una persona amb baix nivell físic que vol realitzar exercici suau, fins a un esportista d’alt rendiment que practica la marxa nòrdica com a entrenament.

Però cal tenir present que els tres fonaments bàsics de la marxa nòrdica són:

– Tècnica correcta del caminar.
– Una postura correcta, controlant l’alineació del cos
– Ús adequat de la tècnica específica dels bastons

Hi ha un gran avantatge de realitzar correctament la tècnica de la marxa nòrdica. La correcta utilització dels bastons implica l’activament de la part superior del cos en l’acte de caminar, desplaçant-lo cap endavant. L’esforç físic es distribueix de forma equilibrada i apropiada, sobre diversos grups musculars de tot el cos, com l’espatlla, l’esquena, els pectorals, l’abdomen i els braços. A més, gràcies a la utilització dels bastons, s’incrementa la progressió de la gambada i s’augmenta el treball muscular de les cames alhora que s’impliquen la gran majoria de músculs de la resta del cos.

Caminada a Sant Andreu de Palomar (Versió Virtual)

(del 25 de febrer al 07 de març del 2024)

ATENCIÓ: Per problemes tècnics s’ha hagut d’eliminar la opció d’introduir el codi de barres del carnet a “posteriori” de la realització de l’activitat.
Això vol dir que és IMPRESCINDIBLE disposar del car net en el moment previ a iniciar la caminada per introduir el codi ja que no es podrà fer després de la caminada.

És molt recomanablte que en decidir el moment en que es vulgui realitzar la caminada en la versió visrutal es tinguin en compte els horaris d’obrir i de tancar dels parcs municipals tancats.

Fitxa Tècnica
Lloc de sortida i d’arribada: Plaça Can Fabra (Metro Sant Andreu – L 1).
Distància: 10,000 km aprox.
Durada aproximada: 3.30 h
Desnivells: Molt poc significatius.

Itinerari: Pl. Can Fabra (#), c. Sant Adrià, c. Ruben Dario, c. Vintró, mercat de Sant Andreu/pl. Mercadal (1), c. Vintró, c. Pons i Gallarza, c. Fraga, c. Matagalls, c. Servet, av. Meridiana, c. Concepción Arenal, c. Ignasi Iglesias, c. Pare Secchi, pl. Palmeres, c. Pare Secchi, c. Sòcrates, ptg. Sòcrates, ptg. Irlanda, c. Irlanda, pg. Fabra i Puig, c. Camil Fabra, c. Dublín, parc de la Pegaso (2), c. Portugal, c. Antonio Ricardos, pl. Assemblea de Catalunya, c. Coll, pl. Maçades, c. Monlau, c. Garcilaso, c. Sense Nom, Pont del Treball Digne (3), església Sant Martí de Provençals (4), pl. Ignasi Juliol, Ca l’Arno, p de Sant Martí, c. Treballs, rambla Guipúscoa, rambla Guipúscoa, c. Sant Adrià, c. Tibidabo, pont dels Passadors (Sant Adrià), riu Besòs, ptg. Pollancreda, ptg. Riu Besós, pont del Molinet (5), c. Arbeca, c. Mollerussa, c. Sas, c. Lima, c. Sao Paulo, c. Ferran Junoy, passarel·la la Maquinista, pg. Estació, estació Sant Andreu (6), pl. Estació, c. Cinca, pl. Ramon Riera, pl. Can Fabra (#).

Mapa (cliqueu sobre la imatge per ampliar-la)

GUIA
Podreu obtenir el fulletó de l’itinerari CLICANT AQUÍ.

DESCRIPCIÓ
Podreu obtenir la descripció detallada de l’itinerari CLICANT AQUÍ.

NOTA: Si es realitza aquesta caminada en la versió presencial i en la versió virtual sols comptarà com una participació als efectes del pin anual.

VERSIÓ VIRTUAL
Per obtenir la informació de com funciona la versió virtual podeu CLICAR AQUÍ