ACTIVITATS

SETMANA DE MUNTANYISME DE BADALONA

SETMANA DE MUNTANYISME DE BADALONA

La Setmana de Muntanyisme de Badalona neix l’any 1986 amb motiu del 25é aniversari de l’Agrupació Excursioniste Bufalà.
La idea surt de la il.lusió dels seus socis i sòcies per acostar l’alpinisme a tots els ciutadans. Recolzada per la Conselleria d’Esports de l’Ajuntament de Badalona i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya es fa possible la seva realització.

Durant els 10 primers anys aquest cicle de pel.lícules de muntanya es va portar a terme a la Sala d’actes del Museu Municipal de Badalona, passant al Teatre Principal a partir de l’11 edició ja que aquesta sala dobla el nombre de butaques del Museu.

Al llarg d’aquests anys han passat per aquest cicle alpinistes d’élite de tot l’estat i hem portat pel.lícules estrangeres, sempre amb la intenció d’aportar les últimes i més atractives activitats realitzades dintre del món de la muntanya.

Després de cada projecció és habitual fer un col.loqui amb el conferenciant, en el qual participa obertament el públic assistent.

Des de fa dos anys després del col.loqui realitzem un sorteig de llibres i material de muntanya amb gran acceptació per part dels participants.

Avui dia aquest cicle està totalment consolidat i és un referent entre els alpinistes i tots els amants de la muntanya en general.

ESQUÍ DE MUNTANYA

ESQUÍ DE MUNTANYA

L’esquí de muntanya és l’especialitat de neu que es pot practicar durant més mesos a l’any al nostre país. Les primeres sortides solen començar al mes de desembre, abans de l’obertura de les estacions d’esquí i la temporada s’allarga fins al mes de juny on és fàcil gaudir encara de bones esquiades al Pirineu Central.

DESCENS DE BARRANCS

DESCENS DE BARRANCS

Consisteix en la realització d’itineraris tot seguint el curs de barrancs, tot combinant el descens amb la corda, amb trams d’aigua i a peu.

A l’igual que la resta d’activitats de muntanya, requereix:

– una correcta formació tècnica
– una certa condició física
– una actitud respectuosa envers el medi natural

B T T (Bicicleta Tot Terreny)

B T T (Bicicleta Tot Terreny)

La bicicleta tot terreny,BTT,es una modalitat esportiva originaria dels Estats Units.El seu mon es la muntanya,pistes i camins,pendents forts,fang i descensos vertiginosos
La bicicleta pot ser una forma diferent d´anar a la muntanya i de redescobrir llocs que els excursionistes teniem oblidats,possiblement un lloc on no aniriem(pel poc atractiu que te caminar per pista)es pot convertir en una sorprenent excursió en bicicleta

12 Elements trobats