Actes

10 juny 2017

CAMINADA DE DESCOBERTA A LES 7 GORGUES

l'A.E.Bufalà participa en la SETMANA DE LA NATURA

Del 2 a l’11 de juny , al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient, 5 de juny, les entitats ambientals organitzem una  nova edició de la Setmana de la Natura. Un moment de l’any festiu,  per celebrar la natura, en el que convidem tothom a apropar-se a la Natura i implicar-se en la seva protecció.

Banner-1_SetmanaNatura_2017_LOGO_AEB

L’objectiu de la Setmana de la Natura és afavorir que la gent conegui la Natura, que hi connecti, que la visqui, que s’emocioni, des de la més llunyana, a la més propera a casa, per prendre consciència de la necessitat de cuidar-la.

Com ho fem? amb  centenars d’actes a la Natura i per la Natura. Les entitats ambientals som les impulsores de la Setmana de la Natura, però en formen part associacions de tots els àmbits, universitats, empreses, centres excursionistes, i en especial als infants, a través de les escoles, les ampes i les famílies. En són col·laboradors els parcs naturals, els agents forestals, els ajuntaments i diverses administracions…

La nostra entitat organitza una caminada de descoberta a les 7 gorgues del Torrent de la Cabana al terme municipal de Campdevànol el DISSABTE 10 DE JUNY, les persones interessades a participar podem fer la seva inscripció a la nostre secretaria els dimarts i dijous de 20 a 22h o al següent enllaç :  https://goo.gl/forms/KAqJg8KXq57HCqkU2

El dijous 8 de juny farem repartiment de places als cotxes per tal d’omplir totes les places perquè sigui una activitat el més ecològica possible.

DESCRIPCIÓ DE LA CAMINADA DESCOBERTA DE NATURA DELS 7 GORGS:

L’itinerari d’aquesta caminada segueix els gorgs del Torrent de la Cabana. És una caminada  sense cap complicació  ja que està perfectament senyalitzada amb cartells, panells informatius i senyals grocs de pintura que són els que, en moments de dubte, ens indiquen el camí correcte. L’itinerari s’inicia a l’aparcament de l’àrea de lleure de la Font del Querol, a uns tres quilòmetres de Campdevànol en direcció Gombrèn. L’àrea disposa de taules, bancs i barbacoes.

Anirem descobrint els 7 gorgs:

  • Gorg de la Cabana
  • Gorg de la Tosca
  • Gorg de l’Olla
  • Gorg de la Bauma
  • Gorg del Forat o Foradat
  • Gorg Petit del Colomer
  • Gorg del Colomer

Tornarem  a l’Àrea de la Font del Querol per Coll Daguí.

Tot el recorregut té una llargada d’uns 9 km  i una durada d’entre 3,5 h i 4 h.

Durant la caminada anirem descobrint les diferents formacions en forma de gorgs que ha anat creant l’aigua en el transcurs dels anys i de la seva importància pel medi natural, tanmateix observarem la biodiversitat de la ribera.