Actes

9 març 2014

Festa del Bosc

El diumenge 9 de març se celebrarà a la Serralada de Marina la Festa del Bosc, un conjunt d’activitats que tenen com a objectiu central la recuperació dels arbres i la vegetació de la zona. La Festa del Bosc està organitzada per l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona amb la col•laboració de diverses entitats.

Es tracta d’una activitat emmarcada en el programa “Badalona recupera el bosc”, que des de fa anys es porta a terme per tal de recuperar la vegetació de la serralada de Marina, i amb la qual, a poc a poc, es comencen a veure arbres i arbustos que creixen de nou en espais que havien estat malmesos pels incendis. També es vol aprofitar aquesta activitat per donar l’oportunitat a les famílies de passar un matí en contacte amb la natura de forma molt activa.

La plantada d’arbres, que es portarà a terme en finques municipals de l’entorn de Can Ruti, començarà a les 10.30 hores i finalitzarà a les 14 hores. En l’edició d’aquest any s’espera plantar 500 arbustos, aproximadament. Es plantaran bàsicament romaní, espígol, aladern i llentiscle a més de 10 roures.

Com cada any, a més de la plantada d’arbustos, hi ha preparades altres activitats lúdiques i de sensibilització ambiental, com ara maquillatge del bosc, contacontes per als més petits, rocòdrom, el joc del bosc, tir amb arc, taller de compostatge domèstic i tallers de fauna autòctona. Per a la gent que assisteixi a la festa, al berenador s’oferirà un esmorzar a un preu especial.

Pel que fa als accessos en transport públic, cal recordar que fins a la zona hi arriben les línies d’autobús B19, B24, B26 i B27.

La festa compta amb el suport del Grupo Menarini, Pompas Fúnebres Badalona i el Consorci del Parc de la Serralada de Marina. A més hi col•laboren l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Centre Excursionista de Badalona, el Club Arquers Badalona, el Cos d’Agents Rurals, el Grup la Pau, la Jardineria Ventura, l’Orfeó Badaloní i Voluntaris Badalona.

Lloc: Can Ruti - - Badalona

Horari: 10:30 a 14 h