Qui som?

Qui som ?

L’Agrupació Excursionista de Bufalà és una entitat de caràcter social vinculada des de la seva fundació a l`excursionisme i a qualsevol de les seves ramificacions, no tan sols amb la natura, sinó també amb totes les activitats esportives que la mateixa ens pugui proporcionar.

Creada el 25 de març de 1961 per un grup d’amics i amigues del barri badaloní de Bufalà ( per això el seu nom) amb moltes ganes de sortir a la muntanya respetuosament buscant l’aventura, aviat veu incrementada la seva massa social per multitud de joves neguitosos per conèixer nous horitzonts.

La primera seu de l’entitat estava dins la parroquia del barri de Bufalà, s’anomenava Secció Excursionista de Bufalà. Set anys més tard l’entitat canviava el nom de Secció Excursionista de Bufalà pel d’Agrupació Excursionista de Bufalà segons els dissitjos dels seus associats, éssent aprovat aquest canvi per la Federació Catalana de Muntanyisme.

Es crean, així doncs, diferents seccions, i per tant la seva tasca, be sigui per compartir, si més no d’ensenyar, es tradueix en qualsevol de les possibilitats que la muntanya ens brinda.

L’escalada, l’alpinisme, el senderisme, l’esquí, etc. són el punt de trobada de multitud de joves amb ganes d’aventura.

Segons documents escrits pels fundadors de l’entitat, l’excursionisme era Amor, Intel.ligència i Cultura, elements indispensables per poder viure amb pau. Actualment continuem mantenint aquests sentiments vers l’excursionisme i totes les activitats rel-lacionades amb la muntanya.

Avui, 63 anys després, continuem treballant les noves generacions per tal de transmetre tant a la nostre ciutat, com a qualsevol que tingui interés per la muntanya, els valors i emocions que a nosaltres, sòcies i socis, ens uneixen.