21 novembre 2007

Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló

El dimarts dia 6 de novembre s’ha presentat a Torelló la 25a edició del Festival Internacional de Cinema de Muntanya i Aventura de Torelló, que se celebrarà entre els dies 16 i 25 de novembre. El Festival projectarà 44 pel·lícules, de 14 països diferents, a la seva secció competitiva. Són les produccions més recents de cinema de muntanya, aventura i natura.

La celebració del 25è aniversari ocuparà bona part de l’edició, segons ha destacat el seu director, Joan Salarich. Es faran dues nits especials dedicades a la muntanya (17 de novembre) i l’escalada (22 de novembre) on hi participaran referents mundials actuals d’aquestes disciplines.

La iniciativa s’emmarca en la voluntat del Festival de dedicar l’edició a repassar com ha estat la trajectòria, aquests 25 anys del Festival i com han evolucionat el cinema, la muntanya i l’escalada.

A la roda de premsa de presentació també hi han intervingut Francesc García, delegat de la zona Osona Bages de Caixa Sabadell, la regidora de Cultura de Torelló, Flora Vilalta, i l’alcalde, Miquel Franch.

L’Obra Social de Caixa Sabadell, patrocinadora del Festival, col·labora enguany amb l’organització de taules rodones, amb els mateixos participants de les Nits especials, i amb una activitat popular, un enlairament de globus, el dia 24 a la tarda. Com és habitual, les pel·lícules premiades en aquesta edició, es projectaran durant els pròxims mesos a diferents ciutats catalanes, gràcies també a la iniciativa d’aquesta entitat.