10 març 2017

La 20a Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí

La 20a Mostra d’Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí, que se celebra a la Farinera del Clot, a Barcelona, comença aquest dissabte 4 de març i s’allargarà fins al 18 de març. Durant aquests dies es projectaran un total de 17 documentals i pel·lícules on la muntanya és el principal protagonista.

La mostra, que compleix el 20è aniversari, va néixer d’una iniciativa conjunta entre l’Ajuntament de Barcelona – Districte de Sant Martí – i l’Agrupació Excursionista Icària, la Colla Excursionista La Senyera, el Foment Martinenc i la Unió Excursionista Sant Martí de Provençals. La mostra aglutina una exposició i concurs, tant de fotografia com de projeccions d’audiovisuals, professional i amateur, en la qual les persones amants del món de la muntanya i de la càmera tenen l’oportunitat de mostrar les seves dots artístiques.

La finalitat de la cita és la divulgació, el coneixement, la dinamització del món excursionista, el seu entorn, el respecte a la muntanya per part de tothom i crear un espai de debat.

‘Home to Home’, ‘Common ground’ i ‘Lhotse, el fill gran’, entre els títols destacats

En l’apartat audiovisual les disciplines de muntanya representades en la mostra són àmplies: alpinisme, btt, curses per muntanya, escalada, salt base, etc. Tothom trobarà la seva activitat predilecta.

Entre els títols projectats destaquen el mediàtic “Home to Home”, amb Núria Picas com a protagonista; el curt “Common ground”, de Jordi Canyigueral, exploració i escalada a Sibèria; o “Lhotse, el fill gran”, de Joaquim Hernández, que relata l’ascensió de l’alpinista Xavi Àrias al Lhotse (8.516 metres). Aquest últim títol ha estat seleccionat darrerament per projectar-se també al prestigiós Llanberis Adventure & Mountain Film Festival, a Anglaterra.

Destacar també que el nostre consoci JOAN BORRÀS FARRAN participarà el DIMECRES 15 a les 20h amb el documental SERRALADES BÈTIQUES, una apassionant aventura amb BTT i a peu per les Serralades Bètiques, amb la qual en Joan Borràs culmina el seu projecte esportiu i solidari “SERRALADES BTT” que durant 5 anys l’ha portat a creuar les serralades més importants de la Península Ibèrica. En aquesta ocasió, durant 15 dies, recorre bonics racons dels parcs naturals d’aquestes serralades, des de Jaén fins a Càdis.

 

Podeu consultar tota la programació al web oficial de la mostra.