25 setembre 2019

MOR ELISABETH VERGÉS, PIONERA DE L’ESCALADA FEMENINA

L’escaladora i alpinista Elisabeth Vergés Costa ha mort avui a Barcelona a l’edat de 80 anys. Vinculada al Club Muntanyenc Barcelonès i al Centre Excursionista de Catalunya, Vergés va ser una pionera de l’escalada femenina a l’Estat espanyol.

Durant els anys seixanta va realitzar nombroses escalades, algunes de les quals van significar primeres ascensions femenines com la Peña Sola de Agüero o el Puro dels Mallos de Riglos. A més, va escalar a Montserrat, Cadí, la Riba, Oliana i Ordesa entre altres massissos pirenaics, formant cordada habitualment amb Josep Manuel Anglada, Joan Cerdà, Jordi Pons i Francesc Guillamon.

Elisabeth Vergés va ser de les primeres alpinistes a participar en expedicions fora d’Europa, com a l’Ahaggar (1967), Kenya (1971), Grenlàndia (1973 i 1978) i els Andes peruans (1980).

La ciutat de Badalona va tenir la sort de poder gaudir de la seva presència durant 2 edicions de la SETMANA DE MUNTANYISME DE BADALONA, organitzada per la nostra entitat, la primera va ser a la 23ena edició l’any 2008 amb “La Muntanya i el Temps”  , la segona ocasió va ser l’any 2012 a la 27ena edició que junt amb l’Ester Sabadell ens van presentar la projecció d’Encordades.

L’escaladora barcelonina ha mort el 25 de setembre del 2019 a la ciutat que la va veure néixer el 4 de gener del 1939.

L’Elisabeth amb el seu marit, Josep Manuel Anglada. Foto: Darío RodríguezFoto de capçalera: Elisabeth Vergés ha mort a Barcelona a l’edat de 80 anys (foto Darío Rodríguez).