Actes

13 desembre 2015

PLANTADA PESSEBRE 2015

Ruta circular: Castell de Montesquiu - Castell de Besora
LONGITUD: 11,6 km
HORARI:       3 hores aprox.
LLOC DE SORTIDA : Poliesportiu Bufalà, C/ Campoamor s/núm
HORA SORTIDA: 8,30 h

Aquest any la tradicional plantada de pessebre la farem al Parc del Castell de Montesquiu

Com cada any a la tornada farem al nostre local la xocolatada amb xurros !!!

El castell de Montesquiu té el seu origen en l’enclavament d’una torrassa de guàrdia que va fer edificar el comte Guifré El Pilós, al segle IX. A mitjan segle XIV, el castell es converteix en una residència fortificada dels senyors de Besora. Diferents personatges l’han habitat fins arribar a l’últim propietari, Emili Juncadella, que a principis del segle XX va donar al castell l’aparença que té en l’actualitat i el va completar amb els fantàstics jardins.

Sobre una plataforma a uns 1025 m d’alçada  trobarem les restes del castell de Besora i de l’església romànica de Santa Maria. Mereix la visita tant pel seu valor arquitectònic i històric com geogràfic.

La ruta que farem ens portarà del castell de Montesquiu al castell de Besora passant pel pla del Revell i el collet de Mongia. De tornada passarem per l’obaga de la muntanya i retornarem de nou al castell de Montesquiu.

Sortirem de l’aparcament del castell de Montesquiu i agafarem la carretera asfaltada que passa per davant del castell fins que, just a la font de Castell Xic, ens trobem una bifurcació de camins. Seguirem el que va recte amunt. En aquest tram, trobarem més d’una bifurcació, però nosaltres sempre seguirem la pista principal, la més fressada que tira cap amunt. Durant la pujada passarem al costat d’una bassa gran.
La pista ens portarà fins al pla del Revell; aquí deixarem la pista i seguirem pel sender de la dreta que ens portarà fins a les restes de la casa del Revell. Passarem per davant de la cabanya i continuarem caminant seguint les fites fins que trobem de nou el camí ben fressat que baixa a la nostra dreta. El pla del revell ens oferirà unes vistes espectaculars del Pirineu al nord i del Bisaura al sud i si tenim un dia clar també podrem observar el Pedraforca i Montserrat.
Seguint aquest sender, arribarem al collet de la Mongia. Un pas de pedra marga que uneix el pla del Revell amb el turó custodiat pel castell de Besora. Passarem el coll i veurem el camí ben marcat que passa a l’esquerra per la baga de la muntanya. Abans d’arribar a la casa del Pla, a la dreta, s’enfila un sender que ens conduirà fins al castell de Besora. Sobre una plataforma a uns 1025 m d’alçada, trobarem les restes del castell de Besora i de l’església romànica de Santa Maria. La visita és ben merescuda tant pel seu valor arquitectònic i històric com geogràfic.
Desfarem el camí que ens ha pujat dalt el castell fins al pedregar proper a la casa del pla, i un cop a baix seguirem la pista que queda per sota el sender que hem vingut, per agafar el camí que tornarà per l’obaga i ens portarà just a la bassa que hem passat a l’inici del recorregut. En aquest tram passarem per un bosc mixt de roure i faig.

 

Preu: GratuÏt