9 octubre 2007

XAVI ARIAS AL CIM DEL CHO-OYU EN SOLITARI

Xavi Arias al cim del Cho-Oyu en solitari

L’alpinista del Club Excursionista de Gràcia ha assolit el dimecres dia 3, en solitari i sense oxigen, el cim del Cho-Oyu de 8.201metres, sisena muntanya més alta del planeta. L’objectiu de fer l’ascensió en menys de 24 hores s’ha complert.

El comunicat del Club Excursionista de Gràcia diu: “Aquest mati a les 8h15 El nostre consoci Xavi Arias a arribat al cim del -Cho Oyu 8.201metres en 23 hores -El seu estat es força bo, aixó si una mica cansat. – -Està tornant al camp base des d’on es farà una trucada per ampliar dades”.

Aquesta ascensió s’emmarca dintre dels actes de celebració del 85é aniversari del Club Excursionista de Gràcia. El Club de Gràcia ha dut a terme aquesta iniciativa per tal de fer-ne un paral·lelisme entre la “Matagalls-Montserrat” i les grans ascensions al sostre del món, per aquest motiu Xavier Arias ha pujat al Cho-Oyu directament des del camp base al cim en menys de 24 hores, que és el temps límit per realitzar la “Matagalls-Montserrat”.

Informació facilitada pel Club Excursionista de Gràcia