2 juliol 2008

La FEEC s’adhereix a la campanya “Catalunya lliure de bosses”

La Federació Entitats Excursionistes de Catalunya s’ha afegit a la campanya, organitzada per la Fundació Privada Catalana per la Prevenció dels Residus i el Consum Responsable i la Federació d’Ecologistes de Catalunya, que sota el lema “Catalunya lliure de bosses de plàstic” vol fomentar l’ús de bosses reutilitzables i conscienciar als consumidors i distribuïdors del problema ambiental que comporta aquest tipus d’envàs.

A la campanya, a la qual ja s’han adherit més d’un miler de persones i un número creixent d’entitats i institucions, entre les quals es troben diverses entitats excursionistes, es planteja com una eina perquè administracions, entitats, ciutadania i agents econòmics del nostre país prenguin consciència de les problemàtiques que acompanyen a la producció i consum d’aquests envasos. A més, es vol demanar al Departament de Medi Ambient i al govern català que regulin la seva distribució per aconseguir una reducció efectiva de les bosses i el seu consum desmesurat.

La fundació ha acordat, en el marc de la campanya, que el proper dijous 3 de juliol sigui el dia català sense bosses de plàstic, on els diversos sectors adherits podran promoure iniciatives i activitats dirigides a la reducció d’aquest tipus d’envàs. L’objectiu principal que pretén la campanya és l’aplicació d’una taxa de 0,20 Euros per cada bossa d’un sol ús. D’aquesta manera es fomentarien les bosses reutilitzables i es crearia un fons econòmic de prevenció per a desenvolupar campanyes de comunicació ambiental en la prevenció de residus.

Qualsevol persona o entitat que es vulgui adherir a aquesta campanya ho pot fer des del web de la fundació, on també trobarà més informació sobre la campanya i del seu manifest.

Informació facilitada per la Fundació Catalana per a la Prevenció dels Residus i el Consum Responsable

(20/06/08)