11 novembre 2008

Convocades les proves de selecció al CTAC

El CTAC convoca les proves de selecció pel nou període 2009-2010. Seran les segones proves després d’haver iniciat el nou programa de dos anys de durada, amb multitud d’avantatges i amb una expedició com a final del programa.

L’experiència dels últims dos anys ens ha demostrat que aquesta nova estructura de dos anys és un èxit ja que facilita l’aprenentatge i tecnificació dels alpinistes a part de consolidar un bon grup de treball. La passada edició del CTAC va tenir com a conclusió una expedició als Andes del Perú.

El termini per presentar la documentació finalitzarà el divendres 19 de desembre, i les proves de selecció es faran a mitjans de febrer.

El CTAC te com a objectius principals preparar joves esportistes per tal que puguin desenvolupar, amb la màxima seguretat, activitats alpinístiques d’alt nivell arreu del món: Pirineus, Alps i altres massissos. Complementàriament facilitar-los la participació en expedicions a cims de gran altitud, integrar-se a l’Equipo Español de Alpinistas de la FEDME, i fins i tot participar en competicions estatals i internacionals d’alpinisme.

Destinataris

El CTAC està dirigit a una selecció de 8-10 joves alpinistes d’ambdós sexes i que reuneixin els següents requisits:

– Edat entre els 18 i 25 anys.
– Llicència esportiva de la FEEC de l’any en curs, modalitat D o E.
– Experiència, bona condició física i alt potencial esportiu.
– Voluntat i compromís per seguir el programa.
– Superar les proves de selecció, demostrant un bon nivell esportiu.

Nivell mínim requerit en les proves de selecció:

– Escalada en roca: 6a i A1 en cap de cordada.
– Escalada en glaç: 80º, en cap de cordada.
– Esquí de muntanya: viratge paral·lel en pista.

Estructura i funcionament

El període d’integració dels joves en el CTAC serà de dos anys naturals estructurats en dues parts.

La primera, al llarg del primer any, es dedicarà principalment a la formació en seguretat, el coneixement del material, la millora en els procediments i les estratègies i la forma física i psicològica. Aquesta part es desenvolupa per mitjà de concentracions de cap de setmana, dedicades cada una a una temàtica específica, una estada d’estiu de 10 dies als Alps i una sèrie de trobades d’un dia dedicades a l’entrenament.

La segona, al llarg del segon any, es dedica a la realització d’activitats i ascensions segons l’època de l’any. Escalada de cascades de gel, parets hivernals, travessies d’esquí de muntanya, escalada de grans parets de roca i, per acabar el programa, la realització d’un projecte col·lectiu d’estiu.

Avantatges 2009-2010

– El programa de tecnificació tindrà una durada de dos anys.
– El primer any es dedicarà fonamentalment a la formació.
– El segon any es dedicarà fonamentalment a fer activitats.
– Les proves d’accés al CTAC seran cada dos anys.
– Els esportistes que hagin assolit el nivell necessari, realitzaran un projecte alpinístic de gran envergadura a la fi del programa (expedició fora d’Europa, obertura de via…).

– Els esportistes seleccionats comptaran amb ajuts econòmics en totes les parts del programa per cobrir la major part de les seves despeses de desplaçament i manutenció.
– Els esportistes seleccionats comptaran amb material i equip tècnic proporcionat pels patrocinadors de la FEEC.
– Els esportistes que segueixin el programa tindran accés a nous ajuts per accedir a la formació de Monitors i Instructors Voluntaris així com la formació de tècnics professionals impartida per l’Escola Catalana d’Alta Muntanya de la FEEC.

Costos i obligacions per als participants

Els participants hauran d’abonar un dipòsit de 20 ? en drets d’inscripció a les proves d’accés. S’hauran de fer efectius un cop se’ls comuniqui que han superat la preselecció. Un cop superat el procés de selecció i les proves mèdiques, els esportistes seleccionats hauran de signar un compromís d’assistència i participació durant tot el programa i assumir les conseqüències en el cas que no sigui així. Pel seguiment del programa cada esportista haurà de disposar de tot el material necessari.

Presentació de sol·licituds i terminis

Els interessats hauran de fer arribar abans del divendres 19 de desembre de 2008 el full d’inscripció amb els detalls del seu historial esportiu a l’Àrea Tècnica de la FEEC per un dels següents canals:

* Per correu postal o presencialment: Rambles, 41 pral. 08002-Barcelona
* Per correu electrònic (dirtecnica@feec.cat)
* Per fax: 93 412 63 53

Proves de selecció

En cas de ser admesos a les proves de selecció caldrà presentar la documentació següent:

– Llicència federativa de la FEEC (amb fotocòpia).
– Haver nascut entre els anys 1985 i 1990 (amb fotocòpia DNI).
– Certificat mèdic d’aptitud física per a la pràctica de l’alpinisme (original).
– 1 fotografia actual format carnet.

Els participants hauran de portar el seu material i equipament personal complet: per a escalada en roca, alpinisme i esquí de muntanya, a més de botes de trekking o calçat lleuger de muntanya.

Està previst que les proves de selecció es realitzin durant el mes de febrer, en un lloc a concretar en funció de les condicions. El procés de selecció continuarà amb una entrevista personal i les proves mèdiques.

Informació facilitada per l’Àrea Tècnica de la FEEC