18 octubre 2011

VI CONGRÈS EXCURSIONISTA CATALÀ

Cent anys després de la celebració del primer Congrés Excursionista Català, la ciutat de Lleida torna a presidir la inauguració d’un esdeveniment cabdal per al moviment muntanyenc de casa nostra. Aquella trobada fou la llavor que anys més tard va fer germinar la Lliga de les Societats Excursionistes de Catalunya, precursora al seu torn de l’actual Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

El VI Congrés Excursionista Català, sota el lema “Les entitats excursionistes al segle xxi “, obre un espai de reflexió sobre el context actual de l’excursionisme, els models que hi coexisteixen i els mecanismes necessaris per a l’evolució de les entitats excursionistes i de les pràctiques muntanyenques dels catalans i les catalanes. Creiem que, més enllà de les crisis i de les dificultats de congeniar tradició i modernitat, el moviment excursionista català té molt a aportar a la societat. Els valors que representa, el bagatge cultural que acumula i el dinamisme que demostra són actius amb una enorme projecció de futur.

Aquest Congrés proposa un treball conjunt de tots els col·lectius implicats en l’excursionisme i els esports de muntanya a Catalunya: les entitats excursionistes, els federats, esportistes i aficionats a la muntanya en general, els estudiosos del moviment, els estaments oficials i les empreses que treballen en el sector. L’objectiu passa per debatre els temes més candents i d’interès actual “l’esport, la competició, el medi ambient, la formació, la seguretat, la legislació, els senders, els refugis de muntanya, etc.” amb la finalitat d’extreure unes conclusions que marquin pautes i tendències per a l’esdevenidor.

Us animem que assistiu a la inauguració del VI Congrés Excursionista Català a Lleida i a les posteriors sessions de treball a Barcelona. Ens hi aplegarem tots i totes amb l’anhel d’enfortir el grup, superar els obstacles del camí i ascendir, des de la diversitat, vers un cim comú.

Document: INSCRIPCIÓ CONGRÈS (195.49 kb)