29 gener 2013

Nova edició del Premi literari dels “100 cims”, que s’amplia també a la modalitat de ressenyes

Després de l’èxit de les tres anteriors edicions, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya torna a proposar una activitat complementària entorn al repte dels “100 cims”: la quarta edició del Premi literari dels “100 cims”, que enguany ve acompanyat per la primera edició d’un concurs de ressenyes d’itineraris.

En tots dos premis poden participar-hi tots els federats amb llicència vigent i amb independència de la seva participació al repte dels “100 cims”. El tema de les obres haurà d’estar relacionat amb els cims que conformen el llistat dels “100 cims”. Com cada any, en la modalitat literària els relats poden descriure les impressions, vivències, sensacions o aventures que s’han experimentat en assolir un d’aquells cims o la descripció literària de l’ascensió. Els treballs hauran de ser inèdits i escrits en català. L’extensió màxima dels relats literaris és de 8.000 caràcters, incloent-hi els espais. En el cas de les ressenyes, serà de 1.800 caràcters comptant-hi una breu introducció i les dades tècniques; així mateix caldrà un mapa o croquis.

Pel que fa als premis del concurs literari, el guanyador s’endurà 250 euros, per 160 del 2n premi i 110 del 3r. Pel que fa a l’apartat de ressenyes, hi haurà un únic premi de 200 euros. A més, el treball literari que obtingui el primer premi, així com la ressenya guanyadora, es publicaran a la revista Vèrtex.

El termini de presentació dels treballs comença el dilluns 28 de gener i finalitzarà el diumenge 14 d’abril. Els treballs s’enviaran per correu electrònic a 100cims@feec.cat

El jurat estarà format per persones representants de la Junta Directiva de la FEEC, del Comitè dels “100 cims” i del món de la literatura excursionista. El nom dels membres del jurat es farà públic el dia de la publicació del veredicte.

Posteriorment, el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, es farà públic el veredicte del jurat mitjançant aquesta mateixa plana web i les nostres xarxes socials.

Finalment, el lliurament dels premis es farà en el marc de la V Trobada dels “100 cims” (l’indret i el dia encara s’han de determinar).

Sorteig de regals
Entre tots els participants es farà el sorteig d’uns lots de llibres cedits per Cossetània Edicions, un cap de setmana en un refugi de la FEEC, una estada en un allotjament de la Fundació Pere Tarrés, una subscripció per un any a la revista Descobrir Catalunya i una subscripció per un any al diari El 9 Esportiu.

Més informació a les bases del IV Premi literari dels “100 cims”.

Informació facilitada per Joan M. Vives